|
Tabex |
| Autor |
Wiadomość |
rumcajs

|
Wysłany: 2011-02-10, 14:07 Tabex
|
|
|
| hej, chciałbym powiedzieć, że stosuję własnie ten tabletki i są całkiem spoko, ograniczyłem palenie zdecydowanie z jednej paczki dziennie do pół, a jak jestem bardzo zajęty to nawet mniej, po prostu fajki powoli przestają mi smakować |
|
|
|
 |
Jacek

|
Wysłany: 2011-02-10, 14:07
|
|
|
| Słyszałem, że są skuteczne. Ja jeszcze nie próbowałem. |
|
|
|
 |
rumcajs

|
Wysłany: 2011-02-10, 14:09
|
|
|
| no to jakbyś chciał rzucić to spróbuj, ja brałem też nicorette a nie pomagały w ogóle, poza tym róznica między tabexami a nicorette jest znaczna co dodatkowo przyciąga |
|
|
|
 |
Jacek

|
Wysłany: 2011-02-10, 14:10
|
|
|
| jaka różnica? Co masz na myśli? Przecież tabex jest na receptę i jest mega drogi. To chyba jednak minus tabexu |
|
|
|
 |
Vicky
Gość
|
Wysłany: 2011-08-25, 07:22
|
|
|
Tabex nie jest drogi, kosztuje niecałe 60zł - w moim przypadku koszt zwróci się za 4 dni :) Myślę, że warto.
Najwazniejszą różnicą między Tabexem a preparatami typu Nicorette jest brak nikotyny w tabletkach Tabex. Co prawda główny składnik Tabexu oddziaływuje na ośrodek zadowolenia, który również pobudza nikotyna, ale nikotyną nie jest. Zatem czynnik uzależniający jest od razu wyeliminowany, a działanie Tabexu pozwala poradzić sobie praktycznie bezpoleśnie z innymi nawykami towarzyszącymi - np. problemem wolnych rąk, itd.
Wcale się nie dziwię, że nicorette nie pomogło. Bo niby jak mogło pomóc? Nikotyna ciągle była dostarczana do organizmu tylko w innej postaci niż wdychanie jej do płuc.
Już raz, rakiś czas temu stosowałam Tabex i po kilku dniach obudziłam się z przekonaniem, że nigdy nie paliłam - fantastyczne uczucie :)
Po 3 tygodniach terapii i niepalenia wpadłam w panikę, że to rzeczywiście działa i odstawiłam Tabex wracając powoli do palenia. Wystraszyłam się, że naprawdę rzucę palenie :) Cóż za głupota! Teraz nie mogę doczekać się tego dnia kiedy poczuję się całkowicie wolna od nałogu.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2011-10-14, 12:02
|
|
|
| Od czterech dni zażywam Tabex rewelacja. Nie mam apetytu , dobrze się czuje nie jestem podenerwowana i rozdrażniona. Paliłam paczkę na dobę czasem nawet więcej. O tabletkach dowiedziałam się od koleżanki z pracy jej pomogły. Mam zamiar wytrwać to już ostatnia szansa dla mnie przerabiałam już wszystko: plastry,e-papierosa, nawet leczenie polem magnetycznym.Trzymajcie kciuki chcę się uwolnić od tego świństwa. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2011-11-08, 21:30
|
|
|
| działanie wspomagaczy to tylko subiektywne odczucie poszczególnych użytkowników prawda jest naga moi mili jak sami sobie nie dacie rady z nałogiem to nic wam nie pomoze |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2011-12-30, 07:11
|
|
|
| zbyszek tez zaczynam kuracje ale nie wiem czy dam rade |
|
|
|
 |
AniaB141
Gość
|
Wysłany: 2012-02-08, 13:31
|
|
|
| Mam pytanie czy ktoś wie może czy tabletki TABEX są dostępne w jakiejś aptece w okolicy Rzeszowa??? , albo wogóle na podkarpaciu, mam receptę ale nigdzie nie mogę dostać tych tabletek, byłam już we wszystkich aptekach w okolicy Łańcuta i wszędzie mi mówią, że są braki na hurtowniach. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2012-04-03, 18:04
|
|
|
| kilka lat temu dostalem listek tabexu. zjadlem z niego jakies 10 sztuk i poszedlem na zakrapiana impreze. juz po kilku glebszych mialem odruchy wymiotne ale tez okrutne obrzydzenie do dymu tytoniowego ktore towarzyszylo mi jeszcze przez dwa tygodnie. rzucilem palenie na pol roku. dzis znowu kupilem tabex lecz z zamiarem stosowania wedlug zalecen. jak narazie nie pale 5 dni i do dzis mialem straszny glod, wystarczyla mi dawka 3 sztuk tego magicznego wspomagacza i mam w dupie fajki, a jak ktos przy mnie pali to chce zastrzelic. goraco polecam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|